Meteen naar de inhoud

06. december 2021

Erkende leverancier SEMH

Sinds 1 december 2021 is Hairwego erkend als lid van de SEMH. Wij zijn daar enorm blij mee en trots op, maar wat betekent dat nou eigenlijk?

SEMH is sinds 1995 een onafhankelijke stichting en is de kwaliteitserkenning voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. De SEMH is dus een keurmerk voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. Haarwerken voor mensen die door medische oorzaak lijden aan haarverlies vallen hier ook onder. Welke leveranciers krijgen de erkenning van de SEMH?

Op de website van de SEMH wordt het als volgt uitgelegd:
Leveranciers die hoogwaardig kwaliteit leveren zijn erkend door de SEMH, en als zodanig herkenbaar aan het hierboven afgebeelde logo.

De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen bent u bij de erkende leverancier in goede handen.

De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De leverancier wordt regelmatig getoetst of de hulpmiddelzorg die geleverd wordt geleverd constant voldoet aan de eisen en aansluit bij de behoefte van de gebuiker. De consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

Heeft u een medische aandoening met haarverlies tot gevolg? Dankzij het SEMH keurmerk kunt u gemaakte kosten bij Hairwego declareren bij uw zorgverzekeraar. Maar ook onze reguliere klanten profiteren van de SEMH erkenning. Hierdoor heb je namelijk extra zekerheid dat Hairwego zich houdt aan kwaliteitseisen en dat er onafhankelijk wordt toegezien op het naleven van hoogwaardige dienstverlening.